Účast našich dorktorandů na konferenci MendelNet byla opět velmi úspěšná. Ocenění získali Ing. Dominik Stočes a Ing. Lukáš Harabiš. Gratulujeme!

AKTUALITY

 

Prezident republiky Miloš Zeman dnes na Pražském hradě jmenoval novým rektorem Mendelovy univerzity v Brně dosavadního děkana Agronomické fakulty prof. Jana Mareše, který se tak s účinností od 31. března 2022 stane v pořadí 34. rektorem školy. 

AKTUALITY

Klimatická změna postupně mění podmínky chovu ryb v České republice. Zvyšující se letní teplota vody bude pro některé druhy v následujících dekádách doslova smrtelná. Celosvětově přitom produkce ryb roste ročně zhruba čtyřprocentním tempem. V České republice má zvyšující se poptávku při stagnujících výlovcích z klasických rybníků zajistit nebo nahradit chov ve specializovaných produkčních systémech, říká profesor Jan Mareš z našeho ústavu. Týká...

Kniha Nemoci a chorobné stavy ryb, na které se podíleli mimo jiné i odborníci z Oddělení rybářství a hydrobiologie, získala prestižní cenu Josefa Hlávky za oblast vědy o živé přírodě

Účast našich dorktorandů na konferenci MENDELNET 2019 byla opět velmi úspěšná. Ocenění získali Barbora Müllerová, Marija Radojičić, Veronika Bromovská z oddělení rybářství a Petr Hrabina a Attila Balázs z oddělení zoologie. Gratulujeme!

FOTOGALERIE

AKTUALITY

Oddělení rybářství a hydrobiologie si vás dovoluje srdečně pozvat na konferenci uspořádanou k 70. výročí založení svého pracoviště.

Agronomická fakulta, která je přímou pokračovatelkou hospodářského odboru ustanoveného v roce 1919 při vzniku Vysoké školy zemědělské v Brně, slaví v tomto roce 100 let od svého vzniku. 

AKTUALITY

Účast našich dorktorandů na konferenci MENDELNET 2018 byla velmi úspěšná. Ocenění získali Marija Radojičić, Marian Hýbl, Attila Balázs a Eva Poštulková. Všem srdečně gratulujeme!

FOTOGALERIE

AKTUALITY

Pod záštitou ministra zemědělství Miroslava Tomana se na Mendelově univerzitě v Brně konala ve dnech 10. a 11. října 2018 XVI. Česká rybářská a ichtyologická konference – RYBIKON 2018.

FOTOGALERIE

Oddělení rybářství a hydrobiologie navštívilo během letošní Noci vědců více jak 1000 návštěvníků. Všem děkujeme za zájem a návštěvu.

XVI. Česká rybářská a ichtyologická konference