ZNAČKOVÁNÍ RYB NA PLUMLOVSKÉ PŘEHRADĚ 

Studenti oddělení Rybářství a hydrobiologie měli možnost se zúčastnit spolu s pracovníky AV ČR a Moravského rybářského svazu značkování ryb na ÚN Plumlov.

 

 

VÝLOV MATĚJOVSKÉHO RYBNÍKA NA VYSOČINĚ 

Tradiční výlov Matějovského rybníka doprovázelo klasické podzimní počasí. NašI studenti se výlovu každoročně účastní v hojném počtu a mají možnost vidět i ne zcela běžně chované ryby jako např. marénu. Fotky jsou velmi povedené a je vidět, že fotoaparát držela zkušená ruka - v tomto případě Lukáše Jurka.

 

VÝLOV RYBNÍKŮ VE STŘÍTEŽI 

Zůčastnili jsme se výlovu rybníků ve Střítěži, kam každoročně jezdíme pomáhat místním rybářům. Počasí jako obvykle vyšlo, nebylo zima, ale ani teplo, které by vadilo rybám. Výlovek hodně pobavil, hlavně docela početné zastoupení kapra, který se vůbec nenasazoval. No s vodou se do rybníka dostane spousta ryb třeba i ta nažádoucí střevlička.

 

TERÉNNÍ CVIČENÍ Z HYDROBOTANIKY 

Cvičení z Hydrobotaniky bylo letos deštivé, chvílemi i hodně deštivé. Exkurzi po lokalitách jsme tak zkrátili a využili jsme i poměrně bohatého vodního rostlinstva v nedalekém arboretu a na závěr přišlo klasické určování trvalých preparátů rozsivek. 

 

EXKURZE 

Hněvotín u Olomouce - Komořany

Již tradiční součástí předmětu Chov dekoračních druhů ryb je exkurze do firmy Jezírka Banát u Olomouce, která nabízí široký sortiment všech potřeb pro "jezírkáře", ryby z Japonska a spoustu dalšího. Při cestě zpět jsme navštívili i Vodní zahradu v Komořanech.